fbpx

Welke types zwembaden bieden we aan?

In onze zelfbouwpakketten zit ook de ruwbouw inbegrepen. Hiervan hebben twee types: een PVC/Liner zwembad of een PPC zwembad. We geven hieronder graag een woordje uitleg.

Keuze 1: PPC zwembad

Polypropyleen Copolymeer ofwel betergekend als PPC kent de laatste jaren in België een serieuze opmars. 

Het zorgt namelijk voor een korte plaatsingstijd gezien de ganse kuip in 1 keer geplaatst wordt in het gat met alle inbouwdelen voorgemonteerd. De kuip heeft een hedendaags design met strakke aflijning en is bovendien zeer milieuvriendelijk. Er zijn geen plooien of overlappingsnaden én beschikt over een sterk isolerend karakter waardoor er veel energie uitgespaard wordt. PPC is bovendien zeer makkelijk in onderhoud en is antibacterieel. Bovendien wordt osmosevorming uitgesloten én is het UV-bestendig. Enige nadelen aan dit soort kuipen is het vormen van krassen op de bodem door kleine steentjes alsook de beperkte aantal kleuren waarin het beschikbaar is. Bovendien is het plaatsen van een kuip gepaard met goede organisatie (bijvoorbeeld regelen van een kraan) dus houd hier goed rekening mee!

Keuze 2: PVC Liner

PVC liner is een manier van bouwen die we met ons team ontwikkeld hebben. Het is een eenvoudig te plaatsen skeletbouw waarbij vele opties mogelijk zijn. Alle onderdelen zijn gelabeled en passen in elkaar zoals een puzzel met de sterkte van een traditionele beton-liner. Voor een doe-het-zelver is dit dé droom om mee te werken en extra geld uit te sparen. Bovendien kiest u zelf welke liner in het zwembad komt waardoor uw kleur van het bad heel uiteenlopend kan zijn. Wij voorzien de plaatsing van de liner zodat de looks optimaal zijn en er geen water achter de liner kan lopen. Een PVC Liner bad gaat levenslang mee. Enkel de liner dient om de 15-20 jaar vervangen te worden. Bij moeilijke doorgangen naar de tuin toe is dit de ideale oplossing gezien dit in verschillende compartimenten geleverd wordt. Eventuele nadelen zijn de naden van de liner die altijd licht zichtbaar zijn alsook het extra werk ten opzichte van een kant en klare kuip.

Vragen over onze zwembadtypes? Ik help je graag.