fbpx

Veelgestelde vragen

Wij hebben alvast voor u een heleboel vragen beantwoord. Heeft u nog een brandende vraag maar staat deze niet in de lijst? Contacteer ons gerust!

Algemene vragen

Categorie: Algemene vragen

Een zelfbouwpakket is de samenstelling van alle onderdelen die nodig zijn voor het vervaardigen van het zwembad. Dit pakket bevat alles voor de technische installatie alsook de ruwbouw én afwerking van het zwembad met als doel het zelf alles vervaardigen. 

Categorie: Algemene vragen

U heeft zelf de keuze te kiezen wat er wel of niet in het pakket zit. Sowieso zit in ieder pakket de volledige ruwbouw of kuip, inbouwdelen, technische installatie, pomp en filter inbegrepen. De rest kiest u volledig zelf.

Categorie: Algemene vragen

In theorie kan iedereen ons zelfbouwpakket tot een succesvol einde brengen. Aan de hand van onze E-learning wordt iedere stap tot in het diepste detail uitgelegd zodat de foutenmarge tot een minimum beperkt wordt. Echter is een minimum aan voorkennis en handigheid mooi meegenomen. Bij vragen staat het team van Poolboy ter beschikking voor assistentie. 

Categorie: Algemene vragen

De benodigde tijd die u nodig heeft hangt sterk af van uw voorgaande ervaring en handigheid. Naargelang het pakket dat u kiest zal er al dan niet meer of minder werk zijn om het zelfbouwpakket te vervaardigen. Het grootste werk zit zich in het opbouwen van het skelet en verbinden naar de technische installatie. Reken standaard op een 5 tot 7-tal dagen vooraleer alles op orde is. Voorbereiding zal hierin een heel belangrijke rol spelen.

Categorie: Algemene vragen

Wij voorzien praktisch alles dat u nodig heeft. Een spuitpistool en boormachine is het enige dat u zelf nodig heeft. Tot de vijzen toe voorzien wij alles. U voorziet wel de nodige materialen voor het graven van het gat alsook de voorziening van het beton/stabilisé. Hierbij kan beroep gedaan worden op Poolboy indien gewenst.

Categorie: Algemene vragen

Er is altijd de mogelijkheid om het bouwpakket aan te passen of uit te breiden. Vooraleer u effectief uw bestelling plaatst kan u een gesprek inplannen met Jason om alles te overlopen. Hierin zal veel duidelijk worden en kunnen de nodige zaken aangepast worden. 

Categorie: Algemene vragen

Het zelf bouwen van een zwembad gaat je heel wat geld uitsparen. Gemiddeld gezien bespaar je tot 35% uit door alles zelf uit te voeren. Afhankelijk welke werken je laat uitvoeren zorgen ervoor dat je al dan niet meer of minder uitspaart. 

Categorie: Algemene vragen

Ieder product dat we aanbieden is van de hoogste kwaliteit en komt van premium producenten. Hierdoor kunnen we ook mooie garanties geven. Elk onderdeel van het zelfbouwpakket heeft al jarenlang zijn kwaliteit bewezen in bestaande installaties.

Categorie: Algemene vragen

Indien jouw technische vaardigheden tot een minimum beperkt zijn raden we aan het pakket met de kuip te nemen. Hier is het “zelf” bouwen van de kuip weg waardoor het aantal risico’s en vaardigheden een stuk minder zijn. In principe kan iedereen onze zelfbouw in elkaar steken na het zien van bijhorende video’s en foto’s.

Categorie: Algemene vragen

De totale kosten hangen volledig af van wat je zelf van budget hebt. Een zwembad bij ons kan je al hebben vanaf een kleine €20.000. Als je het neusje van de zalm wenst bij ieder onderdeel inclusief PC afdekking dan kan dit ook. Bij eender welke configuratie spaar je telkens heel wat geld uit, in sommige gevallen tot wel 40%. 

Categorie: Algemene vragen

Wij voeren grondwerken uit indien gewenst in de provincies West-Vlaanderen en Oost-Vlaanderen. Jurgen Putman is gespecialiseerd in alles van grondwerken en biedt prijs-kwaliteit de beste oplossingen aan. Indien gewenst maken we een op maat gemaakte offerte op. 

Onze zwembaden

Categorie: Onze zwembaden

Om het je zo gemakkelijk mogelijk te maken hebben we een keuze in grootte en vorm voor jou gemaakt. Sowieso is ieder zwembad bij ons rechthoekig, dit om vele moeilijkheden uit de weg te gaan en het jou gemakkelijker te maken. De lengtes variëren op 6,8 en 10 meter. De breedte van het zwembad varieert tussen 3 en 3,5 meter. 

Categorie: Onze zwembaden

Dit kan zeker. In de configurator stel je zelf jouw droompakket samen naar jouw wensen. Er zijn tientallen kleuren liner waaruit gekozen kan worden. Bij een PPC kuip is het kleur wit of donkergrijs ter beschikking. 

Categorie: Onze zwembaden

Alle materialen zijn van de hoogste kwaliteit binnen de zwembadwereld. De goederen waarmee gewerkt worden zijn dezelfde goederen waarmee de premium zwembadbouwer werkt. Hierdoor kunnen ook telkens mooie garanties gegeven worden op elk toestel. De ruwbouw van zowel de kuip als het skelet dat we aanbieden is ook van de hoogste kwaliteit.

Categorie: Onze zwembaden

In totaal zijn er 3 verschillende opties. Je kiest ervoor om via ph/chloor, zoutelektrolyse of hydrolyse te doseren. Dit alles hebben we in automatische dosering voorzien gezien dit een enorm gebruiksgemak met zich meebrengt. Indien je toch zelf wil doseren kan je ook opteren om geen waterbehandeling te nemen

Categorie: Onze zwembaden

Je kiest zelf hoe energiezuinig en duurzaam het zwembad is. Hoe zuiniger het bad is, hoe duurder de aankoop is. Echter zal deze meerprijs in hudige tijden heel snel terug verdiend zijn en langer meegaan. Je krijgt zelf de keuze in het type pomp, warmtepomp, afdekking, … Deze zaken hebben allemaal invloed op het verbruik en duurzaamheid. Hierin assisteren wij jou waar nodig. 

Categorie: Onze zwembaden

Onze zelfbouwpakketten worden allemaal aangeboden met een diepte van 1,5 meter. Dit is een standaard afmeting die in de meeste baden genomen wordt. Praktisch gezien naar het bouwen toe voor u is dit de ideale afmeting.

Categorie: Onze zwembaden

De levensduur van het pakket is sterk afhankelijk van hoe goed alles onderhouden wordt. We werken met de meest kwalitatieve producten waardoor de levensduur tot een maximaal gebracht wordt. De kuip of het skelet gaat sowieso minstens 25 jaar mee. Het kan zijn dat de liner net iets eerder dient vervangen te worden. In de technische installatie is alles voorzien om minstens 10 jaar te voldoen aan alle eisen. Dit kan sterk oplopen bij goed onderhoud. 

Categorie: Onze zwembaden

Er wordt standaard geopteerd voor een zandfilter met zeswegklep. Hier wordt zand of glas in voorzien, afhankelijk van uw voorkeur. Indien er geen mogelijkheid is om een afvoer richting het riool te voorzien bekijken we graag samen de opties om een patroonfilter te plaatsen. 

Categorie: Onze zwembaden

Het zwembad dient altijd egaal gelegd te worden met een waterpas. In specifieke omstandigheden kan dit, maar niet met dit pakket.

Categorie: Onze zwembaden

U bent tot niets verplicht. Wij geven bij iedere stap advies en voordelen waarom u wel of niet een bepaald product zou nemen. Bepaalde extra’s in het zwembad zorgen ervoor dat u hetzij veel energie bespaart hetzij extra ontzorging hebt waardoor uw zwembad geen zorg is, maar een droom. 

Categorie: Onze zwembaden

We hebben specifiek ervoor gekozen geen andere vorm te nemen dan rechthoekig. Een specifieke vorm vraagt voor veel extra voorbereiding alsook de complexiteit is veel hoger bij een andere vorm. Om problemen te vermijden hebben we daarom enkel rechthoekige zwembaden voorzien. 

Producten

Categorie: Producten

Zand is de traditionele optie als het aankomt op filteren. Glas is een nieuwe technologie waarbij er fijner gefilterd wordt alsook deze in theorie nooit dient vervangen te worden. Glas knit niet samen zoals zand waardoor filtratie altijd beter is met glas. Het prijsverschil wordt op lange termijn meermaals terugverdiend. 

Categorie: Producten

Het levert op alle gebieden winst uit. U hebt automatisch serieuze energiebesparing met als gevolg een lagere elektriciteitsrekening. Daarnaast is er een serieus geluidsverschil alsook de levensduur verhoogt aanzienlijk. Bovendien is er een optimalisatie van de filtratie waardoor minder chemicaliën verbruikt worden. Tot slot wordt de investering terugbetaalt in maximaal 3 jaar.

Categorie: Producten

Wij hebben geopteerd voor een warmtepomp als verwarmingssysteem. Dit is een trage, maar zeer efficiënte vorm van verwarmen. Er is de optie tussen twee soorten warmtepompen. Het grote verschil is de efficiëntie van verwarming en met andere woorden de elektriciteitsfactuur die daalt bij de duurdere investering.

Categorie: Producten

COP is Coefficient of Performance. Met andere woorden als ik 1Kw elektrische energie vraag, hoeveel Kw aan thermische energie kan ik eruit halen. Hoe hoger deze waarde is, hoe energiezuiniger de warmtepomp. Vandaar dat een duurdere warmtepomp heel vaak een hogere COP waarde heeft.

Categorie: Producten

Een step inverter warmtepomp is een warmtepomp die in verschillende trappen werkt. Het is een slimme warmtepomp die standen gaat aanpassen, maar eeder dient als een “basic” oplossing voor verwarming. Een full inverter warmtepomp gaat zich volledig gaan aanpassen naar snelheden volgens de noden van het zwembad. Hier gaat er ook geen piekvorming in de elektriciteit zijn en gaat deze stelselmatig de snelheid gaan opbouwen. Een full inverter warmtepomp is een stuk duurder in aankoop, maar wint zich op enkele jaren volledig terug. 

Categorie: Producten

De liner plaatsen in het zwembad is zeer delicaat werk en vraagt specialisatie. Net hierdoor ontzorgen wij u hiervan en voorzien we de nodige werken. In onze handleiding staat zeer duidelijk omschreven wat u precies moet doen om het zwembad in orde te brengen voor onze mensen. Plan dit opnieuw goed in gezien dit op voorhand vastgelegd wordt! 

Categorie: Producten

De liner die wij standaard voorzien is gemaakt uit een versterkt membraan van 1,5mm waardoor het een zeer stevige en solide oplossing is. De andere, duurdere versies beschikken over een iets sterker en membraan en 2mm dikte waardoor de levensduur en kwaliteit iets hoger ligt. Alsook zijn de kleuren iets unieker en atypischer. 

Categorie: Producten

Een automatische afdekking zorgt ervoor dat veel vuiligheid niet in het bad terecht komt. Daarnaast zorgt een afdekking ervoor dat de warmte in het bad aanwezig blijft alsook kan UV-licht niet in het bad terecht komen en chloor afbreken. Bovendien is een automatische afdekking vanop afstand te bedienen. Verder zorgt een automatische afdekking voor een extra veiligheid. Het kan namelijk tot 200 kilo per m2 dragen. Met kleine kinderen is dit een belangrijk voordeel. 

Voorbereiding

Categorie: Voorbereiding

Een basiskennis van elektriciteit is mooi meegenomen alsook verlijming van PVC. Algemene kennis van bouw is een mooie extra. 

Categorie: Voorbereiding

Via de online tool stel je zelf het zelfbouwpakket samen naar jouw wens. Bij iedere stap zijn er meerdere opties ter beschikking zodat het pakket een perfecte match vormt met jouw wensen.

Categorie: Voorbereiding

In bepaalde gevallen zal er een vergunning moeten aangevraagd worden. Wij overlopen de verschillende criteria samen met jou bij onduidelijkheden. Indien je onzeker bent dan raden we aan de gemeente op te bellen om zeker te zijn. 

Levering

Categorie: Levering

Bij het kiezen van een kuip wordt deze met een vrachtwagen geleverd. Indien de vrachtwagen niet tot naast de put kan komen moet door jou een kraan voorzien worden. Bij het andere pakket wordt alles in 1 keer tot bij jou op de gevraagde datum geleverd. Enkel de liner zal pas komen wanneer wij deze installeren voor jou. 

Categorie: Levering

Het leveren van de kuip is een ganse organisatie. Hierdoor is het heel belangrijk dat we samen met u op voorhand bespreken welke dag we laten leveren en op welk tijdstip dit ongeveer zal zijn. Houd er rekening mee dat er een vergunning dient in bepaalde omstandigheden aangevraagd te worden om de baan tijdelijk af te sluiten of de kraan te positioneren zodat het bad op de juiste plek kan geplaatst worden.

Categorie: Levering

De kraan zit niet inbegrepen in de prijs. Iedere situatie is uniek waardoor het voor ons praktisch onhaalbaar is om een vaste prijs hierop te kleven. Wij bieden wel assistentie of maken een offerte op maat indien gewenst. Houd er rekening mee een kraan tijdig op voorhand te bestellen.  

Categorie: Levering

Standaard dien je te rekenen op 3-6 weken afhankelijk van de drukte. Onze kuipen worden telkens gemaakt op aanvraag waardoor de levertermijn standaard iets langer zal zijn dan onze PVC liner zwembaden. Houd er dus zeker goed rekening mee dat alle voorzieningen getroffen zijn. 

Categorie: Levering

Alles van het pakket wordt op 1 dag geleverd zodat u hierover zich geen zorgen hoeft te maken. Zowel de volledige technische installatie als ruwbouw komen op dezelfde dag toe. Indien u kiest voor een PVC liner voorzien we pas de liner op de dag van het lassen. Liner is een gecompliceerd product waardoor we niks aan het toeval wensen toe te laten. 

Installatie

Categorie: Installatie

Tijdens iedere stap in de E-learning tool staan video’s en tekst waardoor de foutenmarge heel laag ligt. Daarnaast wordt alles tot in detail toegelicht waardoor je haast onmogelijk kan fouten maken. Indien er iets verkeerd is zal dit snel duidelijk zijn. Bekijk dus zeker heel aandachtig alle video’s en tekst.

Categorie: Installatie

Er is een volledige E-learning tool inbegrepen in de prijs. Deze legt stap per stap alles uit van A-Z met foto’s en video’s. De tool legt bovendien elke stap van het proces chronologisch uit zodat geen enkele stap kan overgeslaan worden. 

Categorie: Installatie

Binnen onze configurator zijn er verschillende mogelijkheden voor een afdekking. Je hebt de optie een afdekking te nemen in opbouw of inbouw. Dit met traditionele lamellen of via een manueel oprolsysteem. We raden aan een afdekking te nemen gezien dit veel energie besparing met zich meebrengt.

Categorie: Installatie

Wij voorzien de installatie van de liner zelf. Deze dient aan enkele voorwaarden te voldoen. In de handleiding wordt deze uitvoerig besproken alsook assisteren wij waar nodig bij vragen. 

Hulp & Ondersteuning

Je kan altijd hulp krijgen indien dit nodig is. Telefonisch staan we altijd ter beschikking. Indien er echt iets onduidelijk is en iemand dient langs te komen, dan kan dat. Houd er wel rekening mee dat dit extra te betalen is in regie en dit enkele werkdagen kan duren vooraleer een specifieke technieker bij jou is. 

Online is er zeer veel te vinden over het bouwen van een zwembad. Echter is ieder zwembad pakket uniek waardoor op online forums vaak verkeerd advies gegeven wordt. Wij staan je bij als er vragen of onduidelijkheden zijn. Zo krijg je een apart nummer waarop je ons kan bereiken.

Als je gekozen hebt voor de automatische dosering dan doet het systeem dat voor jou. Het enige waar je zelf rekening moet mee houden is het vervangen van onze bidons. Op onze bidons is er een speciale dop geïntegreerd die je een melding geeft wanneer de bidon bijna leeg is. Indien je geen automatische dosering genomen hebt dan voorzien wij een volledig document met wat je dient in het zwembad te doen en hoe het te onderhouden. 

Iedere stap staat volledig gedocumenteerd in tekst als video zodat er geen onduidelijkheden meer kunnen zijn. 

Wij leveren alle producten aan en bieden assistentie in het geval van een kuip bij levering. Verdere assistentie kunnen wij aanbieden onder regie indien bepaalde zaken niet door u uitgevoerd worden. 

Ook na de aankoop van uw zelfbouwpakket vinden wij een goede service uitermate belangrijk. Dit zowel tijdens de bouw als na het opbouwen. Indien u dit wenst kan u alle onderhoudsproducten alsook opstart/afsluit bij ons verkrijgen. Vraag ons gerust naar mogelijkheden! 

Betaling en Retour

Categorie: Betaling en Retour

Indien er een toestel niet werkt, dan kijken we na of het onder garantie valt of niet. Het niet correct installeren van een toestel zorgt ervoor dat wij niet aansprakelijk zijn. Retourneren omdat je het niet langer wenst te bouwen is niet van toepassing. Wij kunnen het wel afwerken voor jou in regie. 

Categorie: Betaling en Retour

Op het totale pakket is er geen garantie voorzien. Echter op elk individueel artikel binnenin de technische installatie is er garantie voorzien. Voor specifieke garanties raden we aan om ons op te bellen. 

Categorie: Betaling en Retour

Het uitgraven van het gat, de bodemplaat en de aanvraag van eventuele bronbemaling, drainage en vergunningen zijn voor jou samen met de aanvraag van een eventuele kraan voor de kuip. De rest voorzien wij met het pakket.

Categorie: Betaling en Retour

Wij vragen bij bestelling een voorschot van 50%. Vervolgens vragen we de overige 50% ten laatste 5 werkdagen voor levering over te schrijven. Indien het bedrag niet op onze rekening staat kunnen wij helaas niet uitleveren.

Categorie: Betaling en Retour

Wij accepteren zo goed als alle betaalmogelijkheden. Indien er twijfel is, neem zeker contact met ons op.